Image Alt

Pet znakova koji pokazuju da je vaš pas srećan

Srećan pas

Pet znakova koji pokazuju da je vaš pas srećan

Trebalo bi da se uvek osećamo srećni sa našim ljubimcem, ali često ne znamo da li se naši krzneni prijatelji osećaju srećno sa nama. Psi mogu da se osećaju srećno, isto kao i ljudi, ali isto tako mogu da osećaju anksioznost ili čak da pate od depresije.

Psi su veoma osetljive životinje i njihovo raspoloženje može da se menja u zavisnosti od različitih situacija. Vi, kao njegov vlasnik i prijatelj, bi trebalo da želite da ništa ne stoji na putu ka njihovoj sreći.

Pošto psi ne mogu da pričaju, trebalo bi da znate kako da interpretirate znakove koji sugerišu da oni nisu srećni. Ovo su pet znakova da je vaš pas srećan.

5. Traže vašu pažnju

Srećan pas voli da bude u blizini svojih voljenih i da deli momente sa njima. Tražiće od vas da ih mazite i da im pokažete pažnju nekoliko puta dnevno i pokazivaće vam svoj stomak kako bi ga češkali. Ovo je znak da vam veruju i da osećaju lagodnost i sigurnost u vašem društvu.

Još jedan način traženja vaše pažnje je traženjem da se igrate sa njima, što je još jedan znak da je vaš pas srećan.

4. Ne gube apetit

Psi su veoma halapljive životinje osim kada imaju problem, bilo da je fizički ili psihološki. Za njih je normalno da izgube apetit ako su bolesni ili depresivni. Međutim, srećan pas će od vas tražiti hranu i poješće sve što mu sipate u činiju. Ovo je najočigledniji od ovih pet znakova da je vaš pas srećan.

Nemojte zaboraviti da postoji mogućnost da će im postati dosadno i da će prestati da jedu svoju hranu odjednom ukoliko svakog dana jedu istu hranu. U ovom slučaju bi trebalo da obratite pažnju na druge znake kako biste bili sigurni da je vaš pas srećan i da nije prestao da jede zbog nekih drugih problema. Ovo se može rešiti davanjem različite vrste hrane s vremena na vreme.

3. Uvek žele da se igraju i šetaju

Aktivan pas je srećan pas. Bilo da su sa svojim vlasnikom ili sa drugim životinjama, psi su uvek veoma razigrani. Uz to, uvek žele da idu u duge šetnje u kojima mogu da oslobode svoju energiju.

Neki psi su dinamičniji od drugih, ali s obzirom na energiju koju ima, srećan pas će želeti da provodi mnogo vremena u šetanju i igri

2. Dovoljno spavaju

Odrastao pas spava oko 16 sati dnevno, dok je kučićima potrebno i do 20 sati sna. Srećnom psu je potrebna dovoljna količina sna kako bi napunio svoje baterije i ponovo stekao energiju da bi mogao da traži od vas igru i izvođenje u duge šetnje.

Ako vaš pas spava duže nego što je neophodno, možda pati od problema kao što su depresija, dosada, ili drugih bolesti kao što su štenećak ili mačja kuga. Važno je da obratite pažnju na to kako biste pronašli uzrok i to ispravili što je pre moguće.

1. Vole da njuškaju okolo

Psi su veoma radoznale životinje koje vole da otkrivaju svet oko sebe. Vole da njuškaju i istražuju stvari i nepoznata mesta. Pas koji nije zainteresovan za nepoznate ljude i stvari je apatičan pas, koji verovatno ima probleme u raspoloženju.

Napiši komentar

sixteen − 8 =